Mikko Joona

”Kiinnostuin valokuvauksesta nuorena, aivan 90-luvun lopulla, ja sain hankittua ensimmäisen järjestelmäkamerani vuonna 2000 tehtyäni kotisivut eräälle yritykselle. Olen opiskellut myös graafista alaa ja tehnyt siihen liittyviä projekteja, minkä ansiosta ymmärrän kuvan loppukäyttäjää paremmin.

Melko pian löysin itseni kuvaamasta bändien keikoilla ja tein nyt jo edesmenneelle musiikkilehti Rumballe keikkaraportteja kuvien kera. Myöhemmin tein paljon keikkaa lehtikuvausten osalta myös Aamulehdelle.

Vuodesta 2004 lähtien olen tehnyt alan töitä täysipäiväisesti, aluksi osakkaana parissa eri yhtiössä ja keväästä 2013 nykyisessä täysin omassa yrityksessäni. Halusin perustaa oman yrityksen ja vastata lopputuloksesta suoraan asiakkaalle.

Erilaiset kuvausympäristöt Suomessa sekä ulkomailla ovat tulleet minulle tutuiksi, ja sen myötä on kehittynyt myös pelisilmää siihen, miten kuvaukset saadaan haastavissakin oloissa toteutettua asiakkaan kanssa asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Olen tehnyt kuvauksia maalla, maan alla, merellä ja ilmassa – mutta veden alla ei vielä ole tullut käytyä.

Tämän noin 20 vuoden aikana olen kuvannut melkein kaikkea mahdollista. Edelleen suhtaudun uusiin haasteisiin mielenkiinnolla ja tartun niihin mielelläni – tästä esimerkkinä pari videokuvausmatkaa Tunisiaan ja Saharan aavikolle. Valokuvaus ja liikkuva kuva kiinnostavat minua myös vapaa-ajalla, ja olen järjestänyt useita henkilökohtaisia yksityisnäyttelyitä ja -projekteja.

Joskus kaikkien osapuolten kannalta parasta ohjata asiakas kollegan luo, ja tässä vuosien saatossa kertynyt verkostoni on hyödyksi. Olen myös Fimage ry:n jäsen.”

Harri Hurske

”Kun olin seitsemän, olin matkalla vanhempieni kanssa Itävallan Wienissä. Vanhempani kuvasivat järjestelmäkamerallaan ja halusin, että myös heistä tulisi kuva. Kamera luovutettiin minulle varoittelujen kera, etten vain pudottaisi sitä. Muistan kun katsoin ensimmäistä kertaa kameran etsimestä ja valotusmittari teki työtään laidassa. Kamera tuntui erikoiselta käsitellä, mutta nostin kuvan vanhempiani kohden, rajasin kuvan keskustasommitteluun ja painoin nappia. Peilimekanismi lähti liikkeelle, piti mahtavan äänen ja kolahti, jopa aavistuksen käteenkin. Tunne huumasi minut ja sitä hetkestä alkoi kiinnostus kuvaamiseen.

Oppia valokuvausuralleni olen hakenut kauppaoppilaitoksesta, graafisesta viestinnästä sekä valokuvauksesta. Olen siis merkonomi, media-assistentti ja kuva-artesaani. Minulla on myös pari tutkintoa valokuva-ammattilaisia kouluttavasta yksityiskoulusta VVI:stä ja olen kasvattanut taitojani sekä tietojani kurssittamalla itseäni valo- ja videokuvauksen saralla koko ikäni.

Pidän peruskuvaamisesta, mutta harvinaiset ja haasteelliset projektit saavat minut syttymään. Esimerkiksi asiakkaallemme dokumentoitu jenkkisylinterin erikoiskuljetus länsinaapuriimme Ruotsiin oli erittäin mielenkiintoinen kuvausmatka. Löydän kuitenkin mielenkiintoista sisältöä kaikkein tavallisimmistakin asioista, joissa ei luulisi olevan näytettävää tai kerrottavaa. Videoni ovat visuaalisesti mielenkiintoista katsottavaa, sillä kuvaan ne elokuvamaisesti.

Tärkeää minulle on saada kuvattavat ihmiset kokemaan olonsa hyväksi ja olen saanut asiakkailtani palautetta, että minun kuvattavanani on mukava olla. Vahvuuteni valokuvaajana on nähdä ihmiset mielenkiintoisina. Näen hyvin tunteen, ilmeet ja eleet, jotka haluan kuvaani. Olen myös hyvä kuuntelemaan ja toteuttamaan asiakkaiden toiveet.

 

Yhteystiedot

© 2021 Valokuvaus.fi
webDesign: Mekanismi »
Avaa keskustelu
Lähetä viesti
Moro! Miten voimme auttaa?
Powered by