Takaisin

Teollisuuden ja rakennusalan erikoiskuljetuksia ja nostotöitä suorittavan Vuorsola Oy:n työsuoritukset ovat toteutukseltaan vaativia, mutta sitäkin näyttävämpiä. Työn haasteiden ratkaisemista haluttiin tuoda esille AV Sujuvasti Oy:n toteuttamien videoiden muodossa.

Erikoiskuljetuksia dokumentaarisina videoina

AV Sujuvasti Oy on tehnyt yhteistyötä Vuorsolan kanssa jo vuodesta 2013 lähtien. Dokumentaarisilla videoilla on kuvattu ylileveitä kuljetuksia nostoineen – mm. Suomesta Ruotsiin kuljetetun, 250 tonnin painoisen jenkkisylinterin matkaa. Kyseinen video tehtiin Vuorsolan lanseeratessa oman YouTube-kanavan, ja video on selvästi vienyt katsojansa mukanaan: suurin osa katsojista on katsonut reilun viiden minuutin pituisen videon ihan loppuun saakka.

Vuorsolan videoiden kuvaamisessa on käytetty erilaisia kuvaustapoja, jotta kuljetuksen haastavuus ja matkan varrella huomioitavat asiat on saatu välitettyä katsojille todentuntuisesti. Näitä kuljetuksia hoidetaan yleensä silloin, kun muut nukkuvat, satoi tai paistoi, ja siihen myös kuvaajien aikataulujen on taivuttava. AV Sujuvasti Oy:n mukautumiskyvystä Vuorsola Oy:n toimitusjohtaja Mikko Vuorsola antaakin hyvää palautetta.

”AV Sujuvasti Oy:n Mikon ja Harrin kanssa yhteistyö on sujunut mutkattomasti. Meidän hommissamme aikataulut ovat monesti hankalia, sillä olemme erikoisiin aikoihin vuorokaudesta liikkeellä. Kun kaikki muut nukkuvat, me teemme töitä, ja päivät saattavat venyä hyvinkin pitkiksi. Mikon ja Harrin kanssa kaikki on sujunut täysin saumattomasti”, Vuorsola toteaa.

”Yhteistyömme on ollut pitkäjänteistä ja projekteja on toteutettu jo useiden vuosien ajan. Aikatauluissa on pysytty ja hinta-arvio on pitänyt. Mikko ja Harri ovat alan todellisia ammattilaisia. Heitä eivät paljon sääolot tai mitkään muutkaan matkalle tulevat esteet hetkauta, vaan hommat hoidetaan alusta loppuun”, Vuorsola lisää.

Yhteistyö kannattaa videoiden teossa

Videoiden nosteen lisäämisessä yhteistyökumppaneista on usein paljon apua. Vuorsolan kuljetuskalustoon kuuluva Sisu Polar Hauler -kuorma-auto on ollut monissa videoissa päätähtenä, ja esimerkiksi Transport with exceptional width -video sai reilusti lisää jakoja ja katsomiskertoja sen myötä, kun Sisu jakoi sitä omissa kanavissaan.

Videot voidaan myös tehdä sillä ajatuksella, että ne sopivat kaikkien niissä esiintyvien toimijoiden käyttöön. Hiukan eri tavoilla koostaen videokokonaisuudesta saadaan kullekin toimijalle sopiva. Vuorsolan Mantsinen 300 -videosta tehtiin Mantsiselle oma versionsa, jossa tarina jatkui vielä Vuorsolan kuljetuksen jälkeenkin. Kun loppuasiakkaita videotuotannossa on useampi kuin yksi, myös kustannuksia pystytään jakamaan.

Työ palkitsee myös tekijänsä

Av Sujuvasti Oy:lle dokumentaaristen videoiden tekeminen on erittäin mielenkiintoista hommaa, joka vie joka kerta uusiin seikkailuihin. Niihin voi kuitenkin lähteä turvallisin mielin, kun erilaisten toimintaympäristöjen riskit on jo ennalta otettu huomioon.

”Turvallisuusasiat ovat yksi puoli työtämme, ja huolehdimme aina siitä, että meillä on oikeanlaiset varusteet. Usein kuvaaminen vaatii myös kuvakulmien miettimistä muutenkin kuin näyttävyyden osalta: Kun olemme esimerkiksi satamaympäristössä, kaikki ei saa videolla näkyä. Toimintaympäristöt voivat olla monelta kantilta haasteellisia ja monia asioita pitää huomioida, tai muuten materiaali on käyttökelvotonta”, Mikko Joona toteaa.

”Itse olemme tykänneet tosi paljon tehdä näitä. Olemme päässeet näkemään kaikenlaista”, Joona lisää.

» Ota yhteyttä suoraan kuvaajaan ja kysy lisää

© 2022 Valokuvaus.fi
webDesign: Mekanismi »
Avaa chat
💬 Miten voimme auttaa?
Moi 👋
Laita viesti!