Takaisin

AV Sujuvasti Oy:n tekemät videot nousivat nopeasti Tampereen Sähköverkon medioiden suosituimmaksi sisällöksi, ja nyt niitä valmistuu säännöllisesti kuukausittain.

Videota ja still-kuvaa kerran kuussa

Tampereen Sähköverkko Oy:n ja AV Sujuvasti Oy:n yhteistyö alkoi Voimajohto 2020 -projektin kautta. Ensin keskusteltiin dronekuvausten toteuttamisesta, kunnes päädyttiinkin kuukausittaiseen video-valokuvausyhdistelmään. Videon lisäksi joka kuukausi tuotetaan myös still-kuvamateriaalia.

Kun ensimmäisen videon teko alkoi olla loppusuoralla ja tuotos nähtävissä, mukaan innostuivat myös Finngrid ja Elenia, joiden logot lisättiin saman tien videon loppuun. Seuraavat videot tehtiinkin alusta asti kustannustehokkaasti yhteistyössä.

Työmailla kuvattaessa turvallisuus on tärkeää, ja Tampereen Sähköverkonkin töissä käytetään isoja koneita ja liikutellaan isoja kappaleita. Sen suhteen Av Sujuvasti Oy:llä on ollut homma hanskassa koko ajan. Esimerkiksi työturvallisuuskortit ovat suoritettuina, joten pääsyssä työmaille ei tule ongelmia – ja tarpeen mukaan kuvaajat suorittavat lisää koulutuksia, joita olosuhteet vaativat.

Kaikin puolin positiiviset kokemukset yhteistyöstä

Kangasala Rautaharkko -voimajohtoprojektissa projektipäällikkönä toimiva Timo Hakkarainen Tampereen Sähköverkolta on ollut erittäin tyytyväinen AV Sujuvasti Oy:n työskentelyyn alihankkijana.

”Hyvän alihankkijan ominaisuuksiin kuuluu mielestäni luotettavuus ja se, että saa nopeasti kiinni tarvittaessa. Pystyy tekemään sitten muutoksia lennostakin, ettei tarvitse olla kiveen hakattu kaikkea etukäteen. Toivon myös henkilökohtaista palvelua ja saavutettavuutta. AV Sujuvasti on tässä meidän projektissamme Harrin ja Mikon kautta ollut todella hyvin mukana ja oma-aloitteisesti miettinyt, millä tavalla saataisiin mahdollisimman informatiivista materiaalia toimitettua meidän asiakkaillemme”, Hakkarainen kertoo.

”Alihankkijan pitää sitoutua hankkeeseen omalta osaltaan niin, että pystytään toimimaan turvallisesti, ja tässä tapauksessa AV Sujuvasti on hoitanut kyllä omat velvoitteensa. Heillä on turvavälineet, työturvakortit ja muut kunnossa, ja heidät voidaan huoletta päästää työmaalle.”

”Meidän kokemuksemme AV Sujuvasti Oy:stä ovat olleet pelkästään positiivisia tähän asti, ja toivottavasti projekti jatkuu samalla lailla loppuun asti. Nämä ovat olleet kyllä meidän medioissamme kaikista suosituimpia videoita ja ne ovat saaneet eniten klikkauksia ja katsojakertoja. Olen jo suositellut AV Sujuvasti Oy:tä eteenpäin: heillä on hyvää paneutumista tekemiseen ja selvästi kiinnostusta siirtyä enemmänkin energiapuolelle.”

Myös videomateriaalin käyttäminen viestintämuotona on vakuuttanut Hakkaraisen toimivuudellaan.

”Meille tämä AV-materiaalin tuottaminen on ihan uusi aluevaltaus, jota aiemmin ei ole juurikaan tehty. Nyky-yhteiskunnassa on kuitenkin syytä asiakasta palvella paremmin koko ajan, ja tämä on osoittautunut hyväksi päänavaukseksi tälle puolelle. Voin lämpimästi suositella muillekin tätä lähestymistapaa informaation jakamiseen erilaisista hankkeista.”

Sujuva toteutus vaatii joustavuutta ja hyvää kommunikaatiota

Somevideoita tehtäessä nopeus on valttia, ja Tampereen Sähköverkollekin videoita valmistui jopa yötyönä. AV Sujuvasti Oy:n Mikko Joona muistuttaa, että materiaali on parasta tuoreena.

”Työmaat etenevät joskus tosi nopeastikin, ja siksi pyrimme työssämme aina joustavuuteen. Aina ei tietenkään onnistu supernopea toimitus, mutta niissäkin tarpeissa kannattaa kyllä lähestyä meitä. Muutamassa päivässä onnistuu jo kyllä, siihen olemme sitoutuneet.”

Jotta kaikki saadaan toimimaan sujuvasti aikataulussa, hyvä vuoropuhelu asiakkaan kanssa on ratkaisevaa.

”Kommunikaatio on tärkeää, että on tiedossa, milloin tulemme kuvaamaan ja mitä teemme. Aktiivista vuoropuhelua tarvitaan myös suunnittelussa: siinä mitä tehdään ja mitä asioita videoissa nostetaan esiin.”

» Ota yhteyttä suoraan kuvaajaan ja kysy lisää

© 2022 Valokuvaus.fi
webDesign: Mekanismi »
Avaa chat
💬 Miten voimme auttaa?
Moi 👋
Laita viesti!