Valokuvaaja Mikko Joona, Sastamala – Pirkanmaa

Koen valokuvauksen olevan ennen muuta työskentelyä ihmisten kanssa. Usein on tärkeää ohjata kuvattavia mahdollisimman paljon, toisissa kuvaustilanteissa tulee pyrkiä olemaan huomaamaton.

Valokuvaajana laitan persoonani peliin ja haluan saada persoonan esiin myös kuvattavistani."

Valokuvaaja Mikko Joona

Image

Mikko Joona s. 1984 asuu Sastamalassa uusperheensä kanssa.

Harrastuksesta toimeksiantoihin

18 vuotta sitten nuori poika kuvasi oravia kotipihassaan kuukausien ajan pyrkien täydellisiin otoksiin. Hän kehitti rullakaupalla filmejä omassa kellariin rakentamassaan pimiössä ja käytti kaiken vapaa-aikansa täydellisen kuvan metsästykseen. Opettajien pettymykseksi hän lopulta valitsikin graafisen alan opiskelun lukion sijaan. Samoihin aikoihin viikonloput täyttyivät rock-konserttien kuvauskeikoista, joiden materiaali päätyi eri lehdille ja bändien markkinointikäyttöön.

Orava Hyppy

Orava hyppää (2001).

Graafisen alan opinnot

Joonan graafisen alan perustutkinnon lopputyö Ahdistus sai vuonna 2002 kiitettävää huomiota perfektionisminsa ansiosta myös valokuvausalan lehdissä.

Lato

Lato, teoksesta Ahdistus (2002).

Valokuvanäyttelyjä

Joonan ensimmäinen valokuvanäyttely Panoraamoja Tallinnasta oli esillä eri puolilla Suomea vuosina 2006 – 2007. Näyttelyn kuvat otettiin panoraamakameralla eikä kuvia rajattu jälkeenpäin mitenkään, mikä toi katukuvauksena toteutettuihin kuviin taianomaisen tunnelman.

kolari large

Tukeakseen ajatustaan, että kuvaukseen käytettävä väline ei aina ratkaise, vaan laukaisimen painaminen juuri oikealla hetkellä, järjesti Joona Havaintoja hetkistä –valokuvanäyttelyn vuonna 2015. Kaikki näyttelyn kuvat on otettu iPhone-matkapuhelimien eri malleilla vuosina 2012 – 2015 ja kuvankäsittely on tehty samoilla puhelimilla. Ainoastaan kuvien kokoja skaalattiin jälkikäteen tietokoneohjelmalla näyttelyä varten. Aihe keräsi kiinnostusta ja Joona onkin pitänyt kursseja "Valokuvaus ja kuvankäsittely älypuhelimella" Sastamalan Opistossa.

Sittemmin näyttelyiden aiheina ovat olleet Sastamalan kirkot ja #100 suomalaista postilaatikkoa.

Photo 15

Valokuvausalan yrittäjänä

Freelancer kuvaajana Joona on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Vuosina 2004 – 2010 hän toimi toimitusjohtajana ja osakkaana kahdessa eri valokuvausalan yrityksessä.

Kunnianhimoinen Joona on valokuvauksen suhteen täysin itseoppinut. Vuosien kova työ ja intohimo valokuvaukseen ovat tuottaneet tulosta – taidokkaat ja tunnelmalliset kuvat puhuvat puolestaan. Joonan konstailematon tyyli ihastuttaa.

Asiakaslähtöisesti työskentelevä Joona tuo kuvaustilanteisiin mittavan valokuvausalan kokemuksensa ja oman taiteellisen ja innovatiivisen persoonansa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Tavoitteena on tyytyväinen asiakas.

Mikko Haat

Soita Mikolle 040 170 6851 tai lähetä sähköpostia mikko@valokuvaus.fi