Valokuvaaja Mikko Joona, Sastamala – Pirkanmaa

ESITTELYSSÄ MIKKO JOONA

"Koen valokuvauksen olevan ennen muuta työskentelyä ihmisten kanssa, vaikka suurin osa ajasta meneekin tietokoneen äärellä yksin istuen. Joskus on tärkeää ohjata kuvattavia mahdollisimman paljon, toisissa tilanteissa pyrkiä olemaan mahdollisimman huomaamaton. Valokuvaajana laitan persoonani peliin ja haluan saada saman irti myös kuvattavistani."

Mikko JoonaMikko Joona s. 1984 asuu Sastamalassa uusperheensä kanssa.

15 vuotta sitten nuori poika kuvasi oravia kotipihassaan kuukausien ajan pyrkien täydellisiin otoksiin. Hän kehitti rullakaupalla filmejä omassa kellariin rakentamassaan pimiössä ja käytti kaiken vapaa-aikansa täydellisen kuvan metsästykseen. Opettajien pettymykseksi hän lopulta valitsikin graafisen alan opiskelun lukion sijaan. Samoihin aikoihin viikonloput täyttyivät rock-konserttien kuvauskeikoista, joiden materiaali päätyi eri lehdille ja bändien markkinointikäyttöön.

Joonan graafisen alan perustutkinnon lopputyö Ahdistus sai vuonna 2002 kiitettävää huomiota perfektionisminsa ansiosta myös valokuvausalan lehdissä.

Joonan ensimmäinen valokuvanäyttely Panoraamoja Tallinnasta oli esillä eri puolilla Suomea vuosina 2006 – 2007. Näyttelyn kuvat otettiin panoraamakameralla eikä kuvia rajattu jälkeenpäin mitenkään, mikä toi katukuvauksena toteutettuihin kuviin taianomaisen tunnelman.

Tukeakseen ajatustaan, että kuvaukseen käytettävä väline ei aina ratkaise, vaan laukaisimen painaminen juuri oikealla hetkellä, järjesti Joona Havaintoja hetkistä –valokuvanäyttelyn vuonna 2015. Kaikki näyttelyn kuvat on otettu iPhone-matkapuhelimien eri malleilla vuosina 2012 – 2015 ja kuvankäsittely on tehty samoilla puhelimilla. Ainoastaan kuvien kokoja skaalattiin jälkikäteen tietokoneohjelmalla näyttelyä varten.

Havaintoja hetkistäOsa Havaintoja hetkistä -näyttelyn teoksista.

Freelancer kuvaajana Joona on toiminut vuodesta 2000 lähtien.  Vuosina 2004 – 2010 hän toimi toimitusjohtajana ja osakkaana kahdessa eri valokuvausalan yrityksessä.

Kunnianhimoinen Joona on valokuvauksen suhteen täysin itseoppinut. Vuosien kova työ ja intohimo valokuvaukseen ovat tuottaneet tulosta – taidokkaat ja tunnelmalliset kuvat puhuvat puolestaan. Joonan konstailematon tyyli ihastuttaa.

Asiakaslähtöisesti työskentelevä Joona tuo kuvaustilanteisiin mittavan valokuvausalan kokemuksensa ja oman taiteellisen ja innovatiivisen persoonansa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Tavoitteena on tyytyväinen asiakas.

"Mikko ylitti toiveeni kuvillaan ja yhteistyö oli toimivaa! Suosittelen kaikille!" Kirjansitojatar Mari Vehkaluoto

Soita Mikolle 040 170 6851 tai lähetä sähköpostia mikko@valokuvaus.fi

Valokuvaaja Mikko Joona • mikko@valokuvaus.fi 040 170 6851